Hallgatóink rólunk

"(...) már gyermekkoromban megérintett a rászorulóknak való segítségnyújtás szükségessége. E téma fölött soha nem tudtam „simán” átsuhanni, mindig szükségét éreztem a rászoruló embertársakon való segítségnyújtásnak, kinek-kinek a lehetősége, tehetősége szerint. De látnom kellett, hogy ez kevés. Az egész társadalmat kell megmozgatni, felrázni a segítségnyújtás érdekében. És figyelmeztetni a hatóságokat is társadalmi kötelezettség vállalásuk teljesítésére.

Hogy ezeket a magamra kötelező értékűnek tekintett feladatokat maradéktalanul teljesíteni tudjam, felette szükségesnek láttam a szociálpolitikai ismereteim bővítését. Így jutottam el a PKE Szociálpolitikai mesterképző tagozatra. Életcélom az elesetteken való segítségnyújtás, a hátrányos és halmozottan hátrányos emberek támogatása, pártfogolása. A szemükben megcsillanó örömkönny minden fizetségnél többet ér. Ha felemelkedésüket segítem, én is emelkedek. És ez mindennél többet ér!"

Nagy Emőke Rozália, Európai szociálpolitikák, II. év, 2013-2014-es tanév


Cozlacdiana"Az európai szociálpolitikák szak segít tovább bőviteni az ismereteimet a társadalom működéséről, átlátni az EU-s folyamatokat; megérteni, hogy mi az, amire szükség van a társadalomban, mivel érhetünk el változást. A mesterképzés elvégézésével olyan tudásra tehetek szert, amely hozzájárul a jövőbeni boldogulásomhoz."

Cozlac Diana, Európai szociálpolitikák, I. év, 2013-2014-es tanév